top of page

Nyttårsfeiring med hund

Straks skal vi over i et nytt år, med nye muligheter både for tobeinte og firbeinte, men først skal vi gjennom nyttårsfeiringa.

 


Vi har mange hunder i huset, heldigvis ingen som er skuddredde, eller som reagerer noe særlig på raketter, men de synes helt klart ikke at det er noe stas heller. Vi tar noen hensyn for å få feiringa til å gå så bra som mulig. 

  • Vi er sammen med hundene hele tiden

  • Vi er forsiktig i dagene før, og etter, ingen løse hunder i tilfelle plutselige smell

  • Vi har på lyd, radio eller tv

  • Vår "feiring" handler om dyra, ikke om en festlig aften


 

Siden vi drev gård, inntil ganske nylig, så hadde vi flere dyr å ta oss av enn bare hundene. Det betyr at vi var i en fjøs eller i bobilen rett utenfor, som på bildet over her som ble tatt på Sortland for to år siden. Hundene var sammen med oss i bilen, og vi veksla på hvem som gikk ut og inn av fjøsen for å passe på de øvrige. Vi har ikke brydd oss om å dekke til vindu, verken hjemme eller i bobilen, men prøver å parkere slik at vi er mest mulig skjerma, eller oppholder oss i stua som normalt. Hundene får gjøre som de vil, om de vil se ut av vinduet kan de det, men de ser som oftest bare ut for å undersøke hva som skjer, så kommer de til oss for å få kos.

Er hunden redd, så er vi av den oppfatning at den skal få støtte og omsorg. Det viser vi best ved å trøste den. Det er ingenting som taler for at hundens redsel vil bli forsterka av trøst. En god arm å sitte på, eller et fang å krype opp i, er helt okei og kommer ikke til å ødelegge hunden! Det vil tvert imot styrke relasjonen dere imellom, da hunden lærer seg at den kan søke trøst og trygghet hos far eller mor.


Er du heldig å har en supertrygg hund og vil gjerne være med på feiringa? Vi anbefaler likevel ikke at man tar hunden med seg ut for å se på raketter, det er ingenting å vinne på det, men mye å tape.


Har du en hund du vet reagerer på smell eller lys, så skjerm den så godt som mulig. Trekk for gardinene, sett tv på høyt. Bor du veldig sentralt kan det være greit å hoppe i bilen å kjøre unna det verste, men beregn da å vær hjemmefra fra ca 17.30 til 02.00 og pass for all del på at halsbånd og sele er godt tilpassa og ikke mulig å vri seg ut av dersom man blir skremt.


Har du fremdeles vanskelig for å finne en egna plass, sjekk rundt deg om det finnes nyttårsarrangementer for hunder, ta eventuelt kontakt med hundeklubb eller hundeskole og etterspør arrangementer som ligger utenfor allfarvei.


Vi ønsker alle hundevenner et riktig godt nyttår, og sender gode ønsker om ei rolig og fin nyttårsfeiring for dere.

21 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page