top of page

Nesearbeid

Hundens nese er et fantastisk organ som gir hunden mye informasjon om omverdenen. Mye mer enn vi kan klare å se for oss. Ofte er vi i lydighet mest interessert i at hunden skal snuse minst mulig, men det betyr ikke at vi skal unngå å la hunden få bruke nesen sin til fornuftige ting!


I tiden fremover vil vi i hundeskolen legge opp til flere aktiviteter som omhandler ulike former for nesearbeid, aktiviteter som passer alle hunder. Valp, senior og til og med hunder med ulike helseutfordringer kan trygt få utfolde seg på både treninger, og konkurranser dersom eier ønsker seg det etterhvert. Dersom du er redd for at din hund reagerer på andre hunder, eller ikke er lydig nok. Så kan vi trygt si at det skal du ikke bekymre deg for! I nosework er det alltid en og en hund inne, så de blir ikke påvirka av andre hunder, og kurset vi kjører er lagt opp slik at du kan komme med en hund som ikke har en eneste en forkunnskap - og likevel vil både du og hunden ha det veldig gøy!


I første omgang starter vi opp med nosework, og kjører da kurs med Marit Jacobsen. Marit holdt kurs for Bardu hund for ikke så lenge siden, et svært populært kurs der vi også var deltakere. Etter Marits kurs vil vi sette opp jevnlige treninger og vi vil arrangere LGT (lukt gjenkjennings test) når våre nesearbeidere er klare for det. Er det stemning for det så arrangerer vi gjerne også konkurranser og merker, du kan lese mer om nesearbeid på noseworknorge.no


Vi håper du og din hund er like klar for nye utfordringer, stifte bekjentskap med andre hundefolk og bli kjent med både oss på hundeskolen og Canis instruktøren Marit fra Sortland. Vi gleder oss til å møte mange flere ivrige hunder og eiere!


Vi legger til et bilde av 16 uker gamle Verlo, som elsker både å gå godbitspor og drive med emballasjesøk.


En liten teaser til på slutten her - snart er vi også forhandelere av Non-stop dogwear, så neste gang du kommer på kurs til oss kan du samtidig kjøpe deg selen du trenger for å drive med spor eller nesearbeid ;)81 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page