top of page

Grunnferdigheter


 

Grunnferdighetene er for hunden, det samme som bokstavene i alfabetet er for oss. Du må lære bokstavene før du lærer å stave hele ord. På samme måte jobber vi med å lære hunden små deløvelser som vi siden setter sammen til en hel øvelse.


Alt vi vil lære hunden setter vi inn i en kriterieplan, der beskriver vi hva hunden skal oppnå og hvordan vi skal komme oss dit trinn for trinn. Mens vi jobber med innlæringa har vi dynamiske kriterier, det betyr vi beveger oss opp og ned i trappa, alt etter hvor hunden er i dagsformen. Det viktige er at hunden oppnår minimum 80% riktige repetisjoner, da opprettholder vi også motivasjonen dens.


Grunnferdigheter kan være; sitt, dekk, stå, rygge, gå fot og doggie-zen (avstandsbelønning) for eksempel. Vi har ei liste på omtrent 20 grunnferdigheter som det er nyttig at hunden kan.

Snart starter vi opp et nytt kurs der du ukentlig kan jobbe med grunnferdigheter i ei lita gruppe. Fordelen med å jobbe i ei fast gruppe er at vi blir godt kjent med hverandre og det blir trivelige treninger. Ved kursets oppstart vil du få ei liste med grunnferdighetene, så kan du selv bestemme hvilke grunnferdigheter du vil jobbe med. Mellom kurskveldene jobber du videre med øvelsene på egen hånd. Synes du det er vanskelig å jobbe alene, så kan du godt kombinere kurset med å komme på andre treninger. Instruktøren selv følger akkurat samme opplegg som deltakerne, med sin egen valp.


Det kreves ingen forkunnskaper for å delta på kurset, også hunder som blir berørt av andre hunder kan delta, vi tilrettelegger da slik at hunden får være inne uten andre hunder til stede.


Følg vår facebookside, der legger vi ut nye kurs.

57 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page